Winmau 2012 - vyšlo v tisku

25.10.2012 21:20

Nejstarší mezinárodní turnaj v klasických šipkách 39. Winmau World Masters 2012 se v letošním roce konal v severoanglickém městě Hull začátkem října 2012. Tohoto amatérského mistrovství světa se za Českou republiku zúčastnila vítězka Czech Open 2012 Denisa Dadová z Darts Clubu Mezihoří.

 

Denisa, jakožto jedenáctá hráčka na světovém juniorském žebříčku, se nevešla mezi nasazené a do KO pavouka jí los přihrál nejtěžší možnou soupeřku - Joyce Schuurman z Nizozemska, která je momentálně světovou hráčkou č. 1. První dvě hry odehrála Denisa pod svým standardem a s velkým respektem ke skvěle hrající soupeřce a prohrála je. Ve třetí hře se začala zlepšovat a jako první se dostala na číslo 40, které bohužel nedokázala jednou šipkou uzavřít a hru ukončit. Holandská hráčka opět suverénně hru ukončila a ujala se vedení 3:0 na legy (hry). Čtvrtá hra byla velmi vyrovnaná a Denisa se dostala na 100 bodů ke konci, ale holanďanka hned první šipkou hru ukončila a zajistila si tak vítězstvím 4:0 postup do dalšího kola soutěže.

 

Denisa obsadila 33. místo a získala tak obrovskou zkušenost do dalších turnajů. Dalšího turnaje, kterého se zúčastní, je Czech Open 2012, na kterém bude koncem listopadu obhajovat loňské vítězství. Velký dík patří Obecnímu úřadu Soběhrdy, České šipkové organizaci a Darts Clubu Mezihoří za finanční podporu, bez které by se Denisa tohoto tradičního mezinárodního turnaje nemohla zúčastnit. Roman Zvára